O Nama

Naša Misija

Privredno društvo EKO UNIJA SN Beograd, je osnovano u martu 2012. godine, kako bi se na profesiоnalan, inovativan i društveno koristan način bavili sakupljanjem i reciklažom neopasnog otpada i time značajno uticali na podizanje svesti pravnih i fizičkih lica o važnosti zaštite životne sredine.

Osnovna delatnost EKO UNIJA SN Beograd jе prikupljanje, obrada (sortiranje, sečenje, baliranje) i trgovina neopasnog otpada svih vrsta i kategorija: metal, papir/karton, plastika, drvo, staklo, EE otpad.

Eko Unija SN svoju deltanost od 2017 godine proširuje i osim sakupljanja, počinje da se bavi demontažom i rušenjem postrojenja , opreme i time obezbedjuje proces pripreme materijala za sakupljanje i reciklažu

Posedujemo sve neophodne Dozvole za izvršavanje ove vrste delatnosti:

  • Dozvola za sakupljanje i transport neopasnog otpada na teritoriji Republike Srbije, broj: 19-00-00189/2017-16, izdata od Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije.
  • Dozvola za skladištenje i tretman neopasnog otpada, broj: 501.6-28/2013 V-04, izdata od Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Beograda.
  • Dozvola za skladištenje neopasnog otpada i mehanički tretman otpada od metala, broj 501-86/2020-III-01, izdata od Odeljenja za privredu Opštinske uprave opštine Stara Pazova.

Razvoj

Ostvarivanjem zacrtanih ciljeva i zavidnih rezulatata, u kratkom vremenskom intervalu, EKO UNIJA SN postaje važan tržišni činilac u sakupljanju, obradi i plasmanu neopasnog otpada.

Zajedno sa svojim partnerima doprinosimo jačanju svesti o značaju smanjivanja količine otpada koji svaki pojedinac napravi.

Saradnjom sa velikim sistemima i institucijama ostvaren je naš primarni zadatak - uvođenje postulata zaštite životne sredine u okviru delatnosti koje obavljaju.

U nove poslovne izazove i u još perspektivniju budućnost, idemo vođeni devizom da je uspeh rezultat mudrog izbora, dobre pripreme i hrabrog čina.

o-nama
o-nama

Kako Radimo

EKO UNIJA SN poseduje sve tehničke i organizacione uslove za prikupljanje, transport, obradu i skladištenje neopasnog otpada, uz poštovanje svih zakonskih propisa i normi, a u skladu sa evropskim standardima.

Glavna snaga privrednog društva EKO UNIJA SN je tim visoko kvalifikovanih profesionalaca, koji pokrivaju sve terenske operacije, trgovinu, nabavku, prodaju, logistiku, marketing i finansije.

Pored stručnjaka, inženjera i kvalifikovanih kadrova različitih profila, EKO UNIJA SN upošljava i sakupljače sekundarnih sirovina, koji često potiču iz marginalizovanih društvenih grupa, pruža im socijalnu zaštitu i uključuje ih u legalne tokove kako zapošljavanjem tako i otkupom sekundarnih sirovina.

Za poslove sakupljanja, transporta i skladištenja neopasnog otpada EKO UNIJA SN poseduje logistički centar sa savremenu tehničku mehanizaciju - vozni park opremljen specijalnim i namenskim vozilima, prateću opremu: prese, kontejnere, korpe, kaveze,mašinu za sečenje gvožđa, bagere opremljene za pripremu materijala za sakupljanje (sa makazama) kao i sve neophodne dozvole i sertifikate za vršenje navedenih delatnosti. U proizvodnim halama se nalaze tehnološki najsavremenije linije za selekciju i baliranje otpadnog papira, PET ambalaže, PE i PP materijala.

U proizvodnim halama se nalaze tehnološki najsavremenije linije za selekciju i baliranje otpadnog papira, PET ambalaže, PE i PP materijala.

U pogledu tehničko-tehnološke opremljenosti EKO UNIJA SN prati trend primene najsavremenije opreme, neophodne za što kvalitetnije obavljanje ove delatnosti.

Značajnu ulogu na tom polju u našem proizvodnom pogonu ima vrhunsko ekološki i tehnički savršena mašina za sečenje i sitnjenje metalnog otpada, kao i bageri specijalizovani za rad sa svim vrstama metalnog otpada.


Projekti

RADOVI NA PROJEKTU BEOGRAD NA VODI

Izuzetno važan projekat na kojem smo periodično i po potrebi angažovani je i izvođenje radova na uklanjanju velikih, plovnih objekata i raščišćavanju terena za izgradnju BEOGRADA NA VODI.

Uspešno je izvršena i demontaža čelične konstrukcije – montažna zgrada SAVAMALA tzv. hala BRAĆA KRSMANOVIĆ

RADOVI NA PROJEKTU U TOPIONICI I RUDNIKU BAKRA BOR

Projekat rušenja i uklanjanja objekata i opreme u okviru Topionice i rudnika bakra Bor. Projekat koji je Eko Unija SN započela u februaru 2018 godine, gde sa partnerima vrši demontažu i rušenje čeličnih konstrukcija u okviru topionice, I uklanjanje metalnog otpada, kao i rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta.

RADOVI NA PROJEKTU U GALENICI AD BEOGRAD

Projekat rušenja i uklanjanja opreme u okviru Galenike AD.Beograd U 2018 godini. Eko Unija SN je počela saradnju sa preduzećem Galenika AD, na radovima demontaže opreme u okviru objekata , I uklanjanja opasnog I neopasnog otpada

RADOVI NA PROJEKTU ŠEĆERANA POŽAREVAC

Projekat rušenja i uklanjanja opreme u okviru Šećerane u Požarevcu. Eko Unija SN je pored dva velika projekta Bor i Galenika, u 2018 godini počela saradnju sa gradom Požarevcom, i počela rad na demontaži i sečenju rashodovane tehnološke opreme u okviru obejkata Šećerane,. Projekat koji obuhvata uklanjanja i demontažu rashodovane opreme kao i demontažu samih objekata. Završetak projekta je planiran do sredine 2019 godine.

RADOVI NA PROJEKTU IMT

Pokretna imovina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora prodata je "Eko unija SN" iz Beograda,

U prodatoj imovini su mašinska oprema, konvejneri, traktori i viljuškari, vozila, zalihe rezervnih delova i guma, otpadno gvožđe i bakar kao i restoran i kuhinja.

Eko Unija SN u martu 2019 godine počela je sa radovima, demontiranjem i prodajom opreme IMT-a

Raspoloživost mašina koje su na prodaju možete proveriti ovde: Prodaja mašina

Aktuelnu lager listu mašina možete preuzeti ovde:
PDF ekounijasn-spisak-imt-masina-lager.pdf

Strategija

— Uspostavljanje javno –privatnih parnerstva sa komunalnim preduzećima

— Rušenje gradjevinskih objekata i odlaganje gradjevinskog otpada

— Reciklaža drveta i drvene ambalaže

— Sakupljanje I tretman elektronskog otpada

Planovi

  • Naš primarni plan je postavljanje uspešnog upravljanja efikasno održivim sistemom za prikupljanje i preradu građevinskog otpada
  • Rušenje, sakupljanje , otprema I reciklaža svog materija dobijenog demontiranje I rušenjem
  • Reciklaža betona I ponovno korišćenje u građevinske svrhe
  • Javno privatno partnerstvo sa Komunalnim preduzećima
  • Bioneregija-ponovno iskorišćenje otpada u energetske svrhe
Naša vizija

Naša Vizija

Eko Unija SN je relativno mlado privredno društvo, koje se prvenstveno bavi sakupljanjem i reciklažom neopasnog otpada. Ova grana privrede je u razvoju i podložna je naglim promenama i domino efektima.

Nažalost , otpad je poslednji u ekonomskom lancu, i sve što se dešava u privredi u opštem smislu, odražava se i na reciklažnu industriju u većem obimu, nego što je javnost upoznata sa tim. Količine otpada koje su postojeće i koje su regulisane zakonskim odredbama se odnose samo na otpad koji potiče iz privrede, tj. industrijski i komercijalni otpad, i te količine postaju nedovoljne da se upotpune svi reciklažni kapaciteti u Srbiji. Velika većina sekundarnih sirovina završava i dalje na deponijama iz razloga nerazvijenog sistema sakupljanja sekundarnih sirovina iz komunalnog otpada.

Sistem nije dovoljno razvijen prevashodno u delu sakupljanja sekundarnih sirovina. Ovo je posledica što se velike količine sekundarnih sirovina nalaze upravo u komunalnom otpadu. Izvori sakupljanja iz ove vrste otpada su dosta manji u poređenju sa ostalim izvorima. Smatramo da postojeći sistem može i mora biti unapređen upravo u ovom pravcu i to definisanjem saradnje sa javno komunalnim preduzećima i formiranjem jakih parterstava između privatnog i javnog sektora koji će moći da se međusobno upotpunjuje. Eko Unija je posvećena ovoj ideji i smatramo da je to naš budući strateški pravac na kojem smo preduzeli prve korake.

Država je definisala odgovornost svih pravnih lica koji su u obavezi da sve sekundarne sirovine odvoje i predaju licenciranim firmama za sakupljanje otpada, koji se dalje tretira i konačno reciklira. Na žalost deo otpada koji nastaje u domovima građana, tj. komunalni otpad nije obuhvaćen ovakvom obavezom. Rad na uspostavljanju sistema odvajanja sekundarnih sirovina iz komunalnog otpada se u prethodnom periodu sveo na sporadične pokušaje uspostavljanja sistema odvajanja po domaćinstvima ili na javnim površinama koji su na žalost dali minimalne efekte prevashodno iz razloga što nije postojala regulatorna podrška od strane same države, ali i iz razloga što su sami projekti pravljeni ad-hok i sa ciljem pokazne vežbe i opravdavanja kako su naplaćena sredstva od zagađivača navodno pravilno iskorišćena. Znači nismo imali održivost ni jednog postavljenog sitema iz navedenih razloga. Sve svodimo na marketinške trikove pojedinih operatera sistema upravljanja otpadom i njihovih klijenata-zagađivača koji su na razne improvizovane načine postavljali šarene kante po uglovima ulica ili rastezali sajle preko vodenih površina kako bi hvatala platične flaše koje tu plutaju bez da se iko pita: „A zašto je uopšte potrebno da se flaša vadi iz reke ako već 7 godina ulažemo u sistem sakupljanja istih tih flaša?“.

Eko Unija SN je napravila prve korake u uspostavjlanju javno-privatnih partnerstava, i naišla na pozitivne odgovore i partnere koji gledaju u istom pravcu , i misle dugoročno na razvoju i poboljšanju uslova života naših sugrađana , koji podrazumeva i zaštitu životne sredine u kojoj živimo.

Svi imamo kolektivnu odgovornost prema svom okruženju, prema svojim sugrađanima, prijateljima i porodici, da živimo , radimo i stvaramo u zdravom okruženju. Ne treba da čekamo da nam ,,komšije ,, jave da je potrebno da sredimo sopstveno dvorište. Sredićemo ga sami , sopstvenom voljom i trudom, jer je naše i jedino to je održivo i ispravno.

S Poštovanjem
Aleksandar Milović

Sertifikati

cert1

Certop ISO 9001

ISO 9001:2008 je okvir za sprovođenje sistema menadžmenta kvalitetom.

Pročitaj više
cert2

Certop ISO 14001

ISO 14001:2004 predstavlja standard koji omogućuje smanjenje negativnih ekoloških uticaja.

Pročitaj više
cert3

Certop OHSAS 18001

OHSAS 18001:2007 je međunarodno priznat standard za zdravlje i bezbednost (OHS) na radu.

Pročitaj više

Logistički Centri

Stara Pazova -
Golubinački put bb

e-mail: sasa.milovic@ekounijasn.rs

kontakt tel: + 381 63 47 47 50

Beograd - Pančevački put

e-mail: sasa.milovic@ekounijasn.rs

kontakt tel: + 381 63 47 47 50

Beograd - Batajnica

e-mail: nabavka@ekounijasn.rs

kontakt tel: + 381 63 47 47 63