O Nama

Naša Misija

Privredno društvo EKO UNIJA SN Beograd, je osnovano u martu 2012. godine, kako bi se na profesiоnalan, inovativan i društveno koristan način bavili sakupljanjem i reciklažom neopasnog otpada i time značajno uticali na podizanje svesti pravnih i fizičkih lica o važnosti zaštite životne sredine.

Osnovna delatnost EKO UNIJA SN Beograd jе prikupljanje, obrada (sortiranje, sečenje, baliranje) i trgovina neopasnog otpada svih vrsta i kategorija: metal, papir/karton, plastika, drvo, staklo, EE otpad.

Eko Unija SN svoju deltanost od 2017 godine proširuje i osim sakupljanja, počinje da se bavi demontažom i rušenjem postrojenja , opreme i time obezbedjuje proces pripreme materijala za sakupljanje i reciklažu

Posedujemo sve neophodne Dozvole za izvršavanje ove vrste delatnosti:

  • Dozvola za sakupljanje i transport neopasnog otpada na teritoriji Republike Srbije, broj: 19-00-00189/2017-16, izdata od Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije.
  • Dozvola za skladištenje i tretman neopasnog otpada, broj: 501.6-28/2013 V-04, izdata od Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Beograda.

Razvoj

Ostvarivanjem zacrtanih ciljeva i zavidnih rezulatata, u kratkom vremenskom intervalu, EKO UNIJA SN postaje važan tržišni činilac u sakupljanju, obradi i plasmanu neopasnog otpada.

Zajedno sa svojim partnerima doprinosimo jačanju svesti o značaju smanjivanja količine otpada koji svaki pojedinac napravi.

Saradnjom sa velikim sistemima i institucijama ostvaren je naš primarni zadatak - uvođenje postulata zaštite životne sredine u okviru delatnosti koje obavljaju.

U nove poslovne izazove i u još perspektivniju budućnost, idemo vođeni devizom da je uspeh rezultat mudrog izbora, dobre pripreme i hrabrog čina.

o-nama
o-nama

Kako Radimo

EKO UNIJA SN poseduje sve tehničke i organizacione uslove za prikupljanje, transport, obradu i skladištenje neopasnog otpada, uz poštovanje svih zakonskih propisa i normi, a u skladu sa evropskim standardima.

Glavna snaga privrednog društva EKO UNIJA SN je tim visoko kvalifikovanih profesionalaca, koji pokrivaju sve terenske operacije, trgovinu, nabavku, prodaju, logistiku, marketing i finansije.

Pored stručnjaka, inženjera i kvalifikovanih kadrova različitih profila, EKO UNIJA SN upošljava i sakupljače sekundarnih sirovina, koji često potiču iz marginalizovanih društvenih grupa, pruža im socijalnu zaštitu i uključuje ih u legalne tokove kako zapošljavanjem tako i otkupom sekundarnih sirovina.

Za poslove sakupljanja, transporta i skladištenja neopasnog otpada EKO UNIJA SN poseduje logistički centar sa savremenu tehničku mehanizaciju - vozni park opremljen specijalnim i namenskim vozilima, prateću opremu: prese, kontejnere, korpe, kaveze,mašinu za sečenje gvožđa, bagere opremljene za pripremu materijala za sakupljanje (sa makazama) kao i sve neophodne dozvole i sertifikate za vršenje navedenih delatnosti. U proizvodnim halama se nalaze tehnološki najsavremenije linije za selekciju i baliranje otpadnog papira, PET ambalaže, PE i PP materijala.

U proizvodnim halama se nalaze tehnološki najsavremenije linije za selekciju i baliranje otpadnog papira, PET ambalaže, PE i PP materijala.

U pogledu tehničko-tehnološke opremljenosti EKO UNIJA SN prati trend primene najsavremenije opreme, neophodne za što kvalitetnije obavljanje ove delatnosti.

Značajnu ulogu na tom polju u našem proizvodnom pogonu ima vrhunsko ekološki i tehnički savršena mašina za sečenje i sitnjenje metalnog otpada, kao i bageri specijalizovani za rad sa svim vrstama metalnog otpada.


Projekti

RADOVI NA PROJEKTU BEOGRAD NA VODI

Izuzetno važan projekat na kojem smo periodično i po potrebi angažovani je i izvođenje radova na uklanjanju velikih, plovnih objekata i raščišćavanju terena za izgradnju BEOGRADA NA VODI.

Uspešno je izvršena i demontaža čelične konstrukcije – montažna zgrada SAVAMALA tzv. hala BRAĆA KRSMANOVIĆ

RADOVI NA PROJEKTU U TOPIONICI I RUDNIKU BAKRA BOR

Projekat rušenja i uklanjanja objekata i opreme u okviru Topionice i rudnika bakra Bor. Projekat koji je Eko Unija SN započela u februaru 2018 godine, gde sa partnerima vrši demontažu i rušenje čeličnih konstrukcija u okviru topionice, I uklanjanje metalnog otpada, kao i rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta.

RADOVI NA PROJEKTU U GALENICI AD BEOGRAD

Projekat rušenja i uklanjanja opreme u okviru Galenike AD.Beograd U 2018 godini. Eko Unija SN je počela saradnju sa preduzećem Galenika AD, na radovima demontaže opreme u okviru objekata , I uklanjanja opasnog I neopasnog otpada

RADOVI NA PROJEKTU ŠEĆERANA POŽAREVAC

Projekat rušenja i uklanjanja opreme u okviru Šećerane u Požarevcu. Eko Unija SN je pored dva velika projekta Bor i Galenika, u 2018 godini počela saradnju sa gradom Požarevcom, i počela rad na demontaži i sečenju rashodovane tehnološke opreme u okviru obejkata Šećerane,. Projekat koji obuhvata uklanjanja i demontažu rashodovane opreme kao i demontažu samih objekata. Završetak projekta je planiran do sredine 2019 godine.

RADOVI NA PROJEKTU IMT

Pokretna imovina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora prodata je "Eko unija SN" iz Beograda,

U prodatoj imovini su mašinska oprema, konvejneri, traktori i viljuškari, vozila, zalihe rezervnih delova i guma, otpadno gvožđe i bakar kao i restoran i kuhinja.

Eko Unija SN u martu 2019 godine počela je sa radovima, demontiranjem i prodajom opreme IMT-a

Raspoloživost mašina koje su na prodaju možete proveriti ovde: Prodaja mašina

Aktuelnu lager listu mašina možete preuzeti ovde:
PDF ekounijasn-spisak-imt-masina-lager.pdf

Strategija

— Uspostavljanje javno –privatnih parnerstva sa komunalnim preduzećima

— Rušenje gradjevinskih objekata i odlaganje gradjevinskog otpada

— Reciklaža drveta i drvene ambalaže

— Sakupljanje I tretman elektronskog otpada

Planovi

  • Naš primarni plan je postavljanje uspešnog upravljanja efikasno održivim sistemom za prikupljanje i preradu građevinskog otpada
  • Rušenje, sakupljanje , otprema I reciklaža svog materija dobijenog demontiranje I rušenjem
  • Reciklaža betona I ponovno korišćenje u građevinske svrhe
  • Javno privatno partnerstvo sa Komunalnim preduzećima
  • Bioneregija-ponovno iskorišćenje otpada u energetske svrhe

Sertifikati

cert1

Certop ISO 9001

ISO 9001:2008 je okvir za sprovođenje sistema menadžmenta kvalitetom.

Pročitaj više
cert2

Certop ISO 14001

ISO 14001:2004 predstavlja standard koji omogućuje smanjenje negativnih ekoloških uticaja.

Pročitaj više
cert3

Certop OHSAS 18001

OHSAS 18001:2007 je međunarodno priznat standard za zdravlje i bezbednost (OHS) na radu.

Pročitaj više

Logistički Centri

Beograd - Batajnica

e-mail: otkupniservis@ekounijasn.rs

kontakt tel: 063 47 47 61

Beograd - Pančevački put

e-mail: vladica.djordjevic@ekounijasn.rs

kontakt tel: 063 47 47 02

Požarevac

e-mail: proizvodnja@ekounijasn.rs

kontakt tel: 063 47 47 80

Svi naši logisticki centri imaju sve licence za reciklažu neopasnog otpada.